2 Kasım 2014 Pazar

Ağasar Yöresel Mıhlama Yemeği

                                                                                                         MIHLAMA:                                
Mıhlama peyniri
 Malzemeler:                                                        Yarım kg tereyağ                                                 1 kg mısır unu
 Yarım kg peynir


Yapılışı:
İlk olarak tencereye su konup ateşin üzerine konur.
Su kaynayınca suya tuz atılır.
Sonra suya un konulmaya başlanır diğer yandan da kaşık ile un karıştırılır.
Un pişince içine küp küp doğranmış mıhlama peyniri konur.
Peynir eriyinceye denk karıştırılır.
Tereyağ
Sonra bir başka tencerede tereyağ eritilerek ha-  zırlanır ve un pişen tencerenin üzerine dökü-     lür.
Mıhlamanın mısır unu
  Sıcak şekilde yenir.
Mıhlamanın son hali






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder